Terug

Wat is de juiste dikte vloer voor de vloer?

Klaas-Jan

Beste,

 

In mijn nieuwbouwhuis  wordt een cementdekvloer gestort, nu kan ik er voor kiezen om 20mm ruimte te hebben tot aan de deur of 40mm ruimte (voor parket/tegels). Nu ben ik nog aan het twijfelen tussen een PVC/laminaatvloer (ongeveer 10mm nodig) of een parket vloer (in ieder geval dikker dan 20mm). Nu is het makkelijker om nu voor 40mm te kiezen, dan later de vloer uit te moeten kappen als ik toch een dikkere vloer zou willen.

 

Is het echter mogelijk om als we een ruimte van 40mm hebben om de vloer in te leggen, dit in het geval van bijvoorbeeld laminaat, op te hogen zodat er geen te grote opening tussen de deuren en de vloer zit? Hoeveel kost dit ophogen ongeveer bij een vloer van ~50m2? 

 

Bedankt alvast voor uw antwoord,

 

Klaas-Jan


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Klaas Jan,

 

Als u kiest voor 20mm ruimte kunt u ook met een houten vloer wegkomen als u b.v. een duoplank kiest die is 16mm en kunt u rechtstreeks op de betonvloer laten verlijmen. Eventueel ophogen van een vloer kan natuurlijk ook altijd naar dan is het vaak het gemakkelijkst om er een zwevende vloer op te leggen. U bent dan aan ophoogmateriaal tussen de 5 en 10 euro kwijt.

 

Indien u nog vragen hebt. Hoor ik het graag.

 

met vriendelijke groet,

H. v. Amerongen. Planken vloeren.

 

Hans van Amerongen

tel. 0318-519810