De perfecte gelakte houten vloer!

Een gelakte vloer herkent u meestal aan de lichte glans. Lak werkt als een extra beschermlaag voor uw houten vloer. Enige regelmaat in het dagelijks onderhoud én de nodige periodieke reiniging is alles wat een gelakte vloer van u vraagt.

Om uw gelakte vloer in topconditie te houden adviseert JW Parket & Vloeren u de volgende vloerverzorging:

Stap 1: Regelmatig stofzuigen of stofwissen. Het regelmatig verwijderen van zand en los vuil is altijd de eerste stap. Het is niet alleen hygiënisch, maar het beschermt uw vloer ook. Zand en vuil werken namelijk net als schuurpapier.

Stap 2: Regelmatig schoonmaken met reiniger voor gelakte houten vloeren. Om iets meer te doen dan alleen vuil en stof verwijderen, heeft JW Parket & Vloeren een reiniger voor gelakte vloeren ontwikkeld. Het lost vuil en vet op en verwijdert eenvoudig de meeste vlekken.

Stap 3: Intensief schoonmaken met intensiefreiniger voor gelakte houten vloeren. De naam zegt het al: intensiefreiniger voor gelakte houten vloeren gebruikt u in speciale gevallen om uw vloer grondig te reinigen. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken nadat u een huis vol visite heeft gehad.

Stap 4: Zo’n 2 tot 3 keer per jaar de belangrijke extra verzorging. Uw gelakte vloer heeft zo’n 2 tot 3 keer per jaar baat bij extra verzorging. Hiervoor kunt u kiezen uit een polish of finish voor gelakte houten vloeren. Beide producten geven de laklaag nieuwe bescherming tegen beschadiging. Ook wordt uw vloer er slijtbestendig en antislip van.

Op December 10, 2013